De eerste Schoolstraat van Antwerpen ligt in Berendrecht


De eerste Schoolstraat van Antwerpen is een feit, onder grote belangstelling van pers en prominenten werd de Schoolstraat maandag 17 november 2014 officieel geopend.

‘s Morgens versierde de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar de straat met vlaggetjes om de straat er een beetje feestelijk te laten uitzien, Daarna deelden deze leerlingen flyers uit aan de ouders/grootouders die hun kindjes naar school brachten om het concept Schoolstraat nogmaals toe te lichten.

Het gedeelte van de Monnikenhofstraat dat ‘s morgens en ‘s avonds een half uurtje schoolstraat wordt, wordt dan versperd door hekken waarop een bord hangt waarop de uren vermeld staan wanneer auto’s even niet welkom zijn in het straatje.

Om 8.45h zit de taak van de klaar-overs erop en mag ook het hekken weg zodat auto’s terug het straatje kunnen gebruiken.

Deze morgen werden de aanwezige klaar-overs ook nog bedankt met een presentje voor hun inzet bij dit project, de andere klaar-overs krijgen in de loop van de week allemaal zo’n leuk kadootje!!

Meer nieuws en artikels over ons schoolstraatje vindt je op de websites van :

Het polderke, ATV, GVA, het District, ga er gerust eens een kijkje nemen !!