I.v.m de verkeersveiligheid werd er dit jaar gestart met een project om klaarovers in te zetten op het solft en Dorpsstraat om kinderen en ouders veilig te kunnen laten oversteken.

Je zal zeggen, daar hebben we nog niet veel van gezien en dat klopt inderdaad, maar het is allemaal zo simpel niet !!

Eerst moet je genoeg mensen bereid vinden om zich kandidaat te stellen om klaarover te worden (en hopelijk te blijven), als je dan genoeg personen bijeen hebt gekregen dan kan er een cursus bij de politie ingepland worden die verplicht te volgen is als je klaarover wil worden.

Als je deze cursus dan gevolgd hebt dan moeten de nodige papieren nog door
bepaalde instanties voorzien worden van een stempel en dat kan ook nog effe duren!

Momenteel is de situatie zo dat al de mensen die zich hadden opgegeven de cursus gevolgd hebben en is het nu wachten tot het attest kan afgeleverd worden zodat deze mensen aan de slag kunnen. Dit zou toch voor heel in het kort zijn heb ik begrepen!

Dus als je binnenkort op het soft of dorpsstraat een manneke of madammeke met een fluo hesje en een bordje in de hand tegenkomt die je veilig laat oversteken dan heb je te maken met één van de klaarovers!!

Langs deze weg ook nog even de mensen bedanken die zich vrijwillig willen inzetten om de taak van klaarover op zich te nemen!!

foto’s van de cursus hieronder,