Vrijdag 18 oktober was het dan zover, de nieuwe school werd officieel geopend.
Alles begon voor ons in de namiddag. Leden van de schoolraad brachten alles in gereedheid voor ‘s avonds. Er werd een podium opgebouwd waarop de verschillende speeches konden doorgaan. Er werden lampjes gehangen voor de gezelligheid en er werd ook een drankkraampje opgesteld. Tot slot moesten er nog +/- 200 witte ballonen opgeblazen worden.
Rond de klok van 18h mochten de mensen dan komen om de opening mee te maken. Er werden verschillende speechen gehouden, ondermeer door de directeur en ook onze voorzitter deed een woordje.
Riet van Camp was naar de opening gekomen om de school in te zegenen. Nadat dit gebeurd was, werd nog het lintje doorgeknipt en dan was de school officeel geopend. Aansluitend lieten de kinderen hun witte ballonen in de lucht. Het was prachtig om te zien hoe de witte ballonen opstegen in de donkere lucht!! Er werd ook nog een liedje gezongen door de kinderen : De Brenne Hoera Hoera.
Nu de school plechtig geopend was werden de mensen uitgenodigd om nog een drankje te nuttigen. Er was keuze uit een glaasje cava, appelsiensap of water. De cava viel goed in de smaak en is natuurlijk zeer gepast bij zo’n gelegenheid!!
Ondertussen werd in de inkomhal van de school het bord onthuld waarop alle sponsors van de middenstand met naam en logo staan gedrukt en ook alle namen van de mensen die hun symoblische m² van de speelplaats hadden gekocht.
Ook was er een kleine “tentoonstelling” van enkele foto’s die getrokken werden in het oude leegstaande schoolgebouw dat plaats heeft moeten ruimen voor deze nieuwe prachtige school, wat wel zeer mooie foto’s opleverde!!
Tegen de klok van 21h was het feestje gedaan en kon alles terug opgeruimd worden.

Hieronder enkele foto’s van heel het gebeuren,

P.S : moesten er nog mensen zijn die foto’s hebben getrokken die avond, die mogen hun foto’s zeker doorsturen naar ons emailadres.